pekkakorvenniemi

Puska ja kansanterveyden ongelmat

Pekka Puska oli taas eilen Maaseudun Tulevaisuudessa alkoholiuudistusta torpedoimassa. Minun nähdäkseni kaikkien etu olisi siirtyä Saksan mallin mukaiseen alkoholilainsäädäntöön heti. Siitä on joka suhteessa paremmat kokemusperäiset näytöt kuin Puskan ajamasta holhouspolitiikasta. Pekka Puska ja THL voisi keskittyä miettimään tärkeämpiä asioita. Kuten sitä, mikä on Suomen terveyssuosituksissa pielessä, kun yhä suurempi osa kansasta on tullut allergiseksi mm. laktoosille, gluteenille ja homeelle. Nuo aiheuttavat yhteiskunnalle ja kansalaisille valtavat kustannukset elämänlaadun romahtamisen lisäksi. Muualla maailmassa pärjätään entisillä eväillä ja vanhoissakin taloissa. Puska ja THL on saanut tähän asti itse raportoida tekemisiään ja löytänyt niistä pelkkiä sankaritekoja. Olisi jo aika jonkun riippumattoman tahon selvittää koko totuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Huvittavinta on kun Puska on pyrkinyt profiloitumaan terveysapostoliksi ja korostanut tarvetta ennen kaikkea vähentää alkoholin kokonaiskulutusta, niin nyt hän epätoivoisesti on lisäargumenttien haalimisen vuoksi keksinyt ottaa kaupoissa myytävän oluen alkoholiprosentin korottamisen vastustuksen syyksi mm. ohraviljelöiden kokemat menetykset, jos ulkomaiset olutpanimot alkavat enenevässä määrin myydä olutta Suomen kaupoissa.

Kuinkas hän nyt yhtäkkiä onkin näin huolissaan alkoholituottajien harjoittaman toiminnan kannattavuudesta ja tuotteiden menekistä?

Ja eikö hän tiedä, ettei EU:n puitteissa sallita mitään keinotekoisia kaupan esteitä, jollaiseksi tuolla edellä mainitulla Puskan esittämällä perusteella Suomen vähittäiskauppojen maksimialkoholiprosenttimääräys on luokiteltavissa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jostain syystä minua ei ylätä pätkääkään, että Pekka esittää argumentin joka tekee rajoituksesta laittoman. Luulisi nyt noilla kilometreillä ymmärtävän mahdollisen ja mahdottoman argumentin eron, joten tässä tarkoitus pyhittänee keinot ja laittomuuden uhallakin kosiskellaan puoluekenttää. Ajatus lienee, että liberalisoinnin kannattajat voidaan esittää maataloustuotannon alasajajina. Siihen karsinaan ei keskustalainen suostu.

Hannu Töyri

Juuri näin! Itseään on helppo kehua ja vielä siipijoikon kera.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Saksan malli on ihan hyvä.Sikäli mikäli siihen kuuluu Saksan omaksuma limuviinasekoitusten kova verotus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Uskallan ihan lonkalta heittää tarkistamatta, ettei Saksan alkoholijuomien vähittäismyyntimalliin liity limuviinat yhtään millään tavalla. Saksan malli on vakiintunut ennen kuin kukaan keksi edes ajatella valmiiden viina-virvoitusjuomasekoitusten valmistamista.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mitä olen käsittänyt väärin?Blogitekstissä haluttiin Saksan mallin mukainen alkoholilainsäädäntö.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Saksassa on limuviinasekoituksien kohdalla alkoholivero 55€ litralta, joten yhden kolmasosalitran mittaisen pullon kohdalla, joka on 5%:sta juomaa, tuo erikoisvero korottaa pullon hintaa 90 sentillä. Eivät ne siellä kuitenkaan kalliimpia ole kuin Suomessa, koska kilpailu on kova, kuten Saksassa on asian laita kaikissa elintarvikkeissa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #9

Minusta tuntuu siltä,että et halua ymmärtää syytä miksi Saksa verottaa näitä juomia viisi kertaa suuremmalla verolla suhteessa yhtä vahvaan olueen.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi Vastaus kommenttiin #12

Saksan alkoholilaki sopisi Suomeen sellaisenaan. Siellä on enemmän tutkimustietoa ja vähemmän ongelmia kuin meillä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Puskan Pekan epätoivoinen yritys. Nolo mies. Jäisi eläkkeelle.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niinhän Puska jäikin, mutta sitten jotkut perhanat menivät ja äänestivät miehen eduskuntaan jatkamaan kiusantekoa.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Puska on Puska margariinimän. On Pekan uskottavuus on hautautunut jo muinoin Itä-Suomeen.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Turhaa pötypuhetta ja nollatutkimusta riittää alkoholiasiasta. Mutta mikä tai kuka sairastutti Suomen kansan yliherkäksi laktoosille, gluteenille ja rakennusten homeelle? Ei se ainakaan alkoholista johdu. Pitäisikö aloittaa rikostutkinta?

Toimituksen poiminnat